У Харкові шахраї видурили у пенсіонерів 500 тисяч грн

Харківська прокуратура направила до суду обвинувальний висновок щодо банди шахраїв, які виманювали гроші у пенсіонерів. Про це повідомили в прес-службі відомства.

Як з'ясувалося в ході слідства, в 2017 році три раніше судимих жінки з Луганської та Донецької областей організували схему, до якої залучили ще кілька людей. Підозрювані підбирали своїх жертв з числа літніх відвідувачів супермаркетів і пропонували їм "50% знижку на всі товари".

При цьому для отримання "карти" літніх людей просили покласти в конверт певну суму грошей, потім його запаковували, повертали жертві і пропонували наступного дня з'явитися для активації карти, однак в процесі оформлення гроші міняли на фальшивки. У складі банди діяли чотири підгрупи, які "відзначилися" в декількох регіонах країни.

У Харкові силовики виявили 14 випадків діяльності шахраїв. Також правоохоронці встановили всіх 18 осіб, причетних до афери. Загальна сума збитку становила понад 500 тисяч гривень.

Слідчими було відкрито кримінальне провадження за статтею "шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою". Раніше суд виніс вирок п'ятьом учасникам банди, а ще двоє підозрюваних – 28-річна жінка і 32-річний чоловік – перебувають у розшуку.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення