У Каневі злочинна парочка напала на валютницю

Нападниками виявилися співмешканці, 28 та 35 років, жителі Смілянського району. Зловмисники, перебуваючи в Каневі напали на місцеву жительку, яка займалася обміном валюти та відібрали у неї близько 60 000 гривень. Чоловіку обрана міру запобіжного заходу тримання під вартою, його співмешканці - домашній арешт.

До чергової частини Канівського відділення поліції звернулась 50-річна місцева жителька та повідомила про напад на неї. Жінка розповіла поліцейським, що близько сьомої вечора, коли вона поверталась до дому, до неї підбігли невідомі, вдарили по голові та вирвали сумку, в якій були кошти в сумі близько 60 000 гривень. Потерпіла встигла розгледіти, що нападниками були чоловік та жінка. Їй намагався допомогти перехожий. Коли він майже наздогнав нападників, один з них дістав обріз мисливської рушниці та здійснив постріл, пригрозивши застосувати до громадянина зброю, що і дозволило зловмисникам втекти.

Працюючи над розкриттям даного кримінального правопорушення, працівники кримінальної поліції встановили, що нападники не місцеві та приїхали в Канів на автомобілі, що в подальшому і допомогло «вийти» на слід зловмисників. Ними виявилися співмешканці, 28-річний чоловік та 35-річна жінка, жителі одного із сіл Смілянського району. Затримали їх на території Городищенського району, де вони переховувались. В розмові зі слідчими вони розповіли, що в той день приїхали до Канева у справах. Побачили жінку, в якої була велика сума коштів та вирішили пограбувати її. Прослідкували за жертвою та вчинили на неї напад у малолюдному місці, заволодівши її сумкою з грошима.

За словами заступника начальника ГУНП в Черкаській області Миколи Худенка, вогнепальну зброю вилучено та направлено на дослідження. Чоловікові оголошено про підозру та обрану міру запобіжного заходу – тримання під вартою, а жінка за рішенням суду під домашнім арештом. Слідчим відділом Канівського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення