У Києві побили режисера #BABYLON'13

У центрі Києва невідомі побили документаліста, режисера проекту "Вавілон'13" Юрія Грузінова.

Про це він сам повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Я люблю рашку!" - з такими словами мені розбили обличчя на Печерську. Чекайте на слідчих, ну і тому подібне, до речі, величезний привіт - поліцейському з номером 24963", - написав режисер.

У коментарі сайту "Документи" Грузінов повідомив, що сутичка у кальянній "Брайтон Біч" у Печерському районі Києва виникла через російську музику, пише "Укрінформ".

"Сидимо в кафе, грає російська музика. Один трек, другий, третій, я поклав рюкзак на стіл, за яким ми сиділи. Підійшла офіціантка і в наказовому тоні повідомила, що я маю прибрати зі столу рюкзак, бо це правило закладу. Я попросив показати, де це записано, мені повідомили, що це негласне правило", - зазначив Грузінов.

У відповідь режисер поскаржився на російські пісні, що лунали в кафе.

"І тут чувак як закричить: "Я люблю рашку!". Я спробував запитати у нього, за що конкретно? Поки я ставив питання, зовсім інший муфлон з боку врізав мені з розмаху і звалив", - додав він.

За словами Грузінова, після побиття він звернувся до лікарні і йому наклали шви.

Також він виклав відео, на якому поліцейські, які прибули за викликом, спершу відмовлялися повідомляти номери своїх значків.

"Замість номера значка дали розмір взуття, анекдоти розповідали один одному, не дали дописати заяву і прийняли її так, повідомивши, що більше немає паперу", - зазначив Грузінов.

Юрій Грузінов походить з Росії, він був одним з режисерів-документалістів, які знімали хроніку подій Революції Гідності, проводив зйомки війни на сході України, є співавтором фільму "Перша сотня" про епохальні зміни в країні.

За цикл історико-документальних фільмів про Майдан отримав Шевченківську премію.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення