У Києві шахрай ошукав людей майже на $300 тисяч

Протягом кількох років злочинної діяльності жертвами афериста стали четверо мешканців столиці та Київської області. Зловмисник півроку переховувався від органів слідства, однак його затримали та обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва

У рамках розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 3 і ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили місцезнаходження та затримали 41-річного мешканця Боярки, який переховувався від слідства.

Упродовж кількох років чоловік «виманював» гроші у громадян за відпрацьованою схемою: під приводом можливості заробити на коливанні курсу валют чи різниці вартості товару він пропонував «клієнтам» продати чи купити побутову техніку і автомобілі за ціною, вищою за ринкову. Тож громадяни за довіреністю передавали у користування спритнику транспортні засоби, а також позичали йому гроші.

Згодом, не отримавши очікуваної вигоди і повернення грошей чи майна, ошукані громадяни зверталися до правоохоронців. Слідчі розпочали кримінальні провадження, зловмиснику оголосили повідомлення про підозру у вищеперерахованих злочинах.

У подальшому підозрюваний ігнорував виклики слідчих та не повідомляв про причини свого неприбуття, тож його оголосили у розшук. Днями правоохоронці затримали афериста, який раніше двічі судимий за шахрайські дії.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та можливістю внесення застави у сумі 5 мільйонів гривень. Фігурантові загрожує до двадцяти років позбавлення волі.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення