У Києві викрили друкарню, де виготовляли документи для ватажків "Л/ДНР"

 Канал 24

Контррозвідка СБУ розкрила у Києві друкарню, на якій виготовляли підроблені документи для "вищого керівництва" бойовиків "ЛНР" та "ДНР".

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко у себе в Facebook.

"Що дивно, сервіс для виготовлення фальшивих документів "був виявлений не в окупованих Донецьу чи Луганську, і навіть не Москві, а в самому серці України – у Києві.

Контррозвідка "накрила" цілий сервіс документальної підтримки ОРДЛО: паспорти, свідоцтва про права власності і навіть диплом вчителя історії. Повний паперовий супровід сепаратистам забезпечували в одній з столичних квартир,"– зазначив журналіст.

За словами Цаплієнка, підпільний центр протягом двох років фінансувало так зване "Міністерство державної безпеки "ДНР", яке повністю контролюється російською ФСБ.

"Вражає пакет замовлень підпільних друкарів. Оперативники знайшли підроблені дипломи про вищу освіту для начальника 2 управління ("військова контррозвідка") так званої "МДБ ДНР" Каминіна Валерія Вікторовича (псевдо "Док"), співробітника підрозділу агентурної розвідки того ж самого закладу Галані Олександра Геннадійовича (відомий, як "Майор") та начальника служби безпеки бригади "Призрак" так званої "ЛНР" Ковальова Леоніда Валерійовича (позивний "Борець")", – додав журналіст.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення