У Києві водій маршрутки отримав 3 роки за наїзд на пішохода

У Києві на Харківському шосе водій маршрутки збив чоловіка на пішохідному переході. В результаті події від отриманих тяжких тілесних ушкоджень потерпілий вже третій рік не може рухатися. Винуватець ДТП висадив пасажирів на зупинці і продовжив рух. Сподіваючись, що встигне проскочити на світлофорі, чоловік не загальмував і збив пішохода, який рухався на «зелений». Порушник проведе за гратами три роки. Про це повідомляє прес-служба Нацполіціі.

"Аварія трапилася в липні 2016 року у Харківському шосе. В результаті наїзду потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, його госпіталізували. Через три роки потерпілий все ще не може рухатися і вимагає тривалої медичної реабілітації",-йдеться у повідомленні

Згідно з висновками проведених експертиз, маршрутка була справна і водій міг уникнути наїзду. Завдяки доказовій базі, яку зібрали столичні слідчі, і показаннями свідків в судовому порядку вдалося довести провину водія. Чоловіка визнали винним в скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Суд засудив його до трьох років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами протягом двох років. Також підприємство, яке обслуговує маршрут, зобов'язана виплатити потерпілому більше 420 000 гривен за нанесення моральної та матеріальної шкоди.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення