У Києві затримали правоохоронців, які "кришували" грабіжників на вокзалі

 УНН

Столична прокуратура спільно з ДВБ Нацполіції України затримала злочинну групу з числа діючих поліцейських, які покривали злодіїв на Київському залізничному вокзалі. Про це УНН повідомили у прокуратурі міста Києва.

У четвер, 25 січня 2018, затримано членів організованої злочинної групи з числа діючих співробітників кримінальної поліції на станції Київ-Пасажирський, під прикриттям яких професійні крадії вчиняли злочини на території Київського залізничного вокзалу.

Очолював групу підполковник поліції – начальник сектору кримінальної поліції на станції Київ-Пасажирський. До вчинення злочинів останній залучив щонайменше 5 оперативних співробітників кримінальної поліції та декілька груп професійних крадіїв, які сплачували правоохоронцям данину за можливість «працювати» на вокзалі. Крім того, крадії систематично ділились із працівниками поліції викраденим у подорожуючих громадян майном.

У прокуратурі повідомили, що наразі 7 членам організованої групи оголошено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України (строк покарання до 12 років з конфіскацією майна) та додатково оголошено про підозру за ч. 2 ст. 364 КК України посадовим особам Національної поліції, що входили до складу організованої злочинної групи.

В межах вказаного розслідування 25 січня 2018 року слідчими столичної прокуратури спільно з працівниками ДВБ Нацполіції України проведено понад 35 обшуків за місцем проживання фігурантів кримінального провадження та у службових приміщеннях посадових осіб Нацполіції.

Також підготовлені клопотання про обрання кожному із членів злочинного угруповання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, що напередодні затримували ще одну групу поліцейських, які "кришували" грабіжників на столичному залізничному вокзалі

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення