У Києві зловили банду зухвалих крадіїв-іноземців (фото)

 СЕГОДНЯ

У Києві троє злодіїв зламали замки вхідних дверей квартири, забрали цінні речі і спробували втекти на автомобілі. Їх зупинили оперативники. Кримінальну трійцю доставили в управління поліції, а речові докази вилучили, розповіли в ГУ НП столиці.

Група квартирників, яку затримали ввечері, відрізняється від своїх "колег" особливою зухвалістю: чоловіки скоїли злочин близько 18:30, тобто в той час, коли їх може схопити "на гарячому" будь-хто з місцевих жителів, адже люди повертаються додому з роботи або виходять в магазин.

Однак злодії діяли швидко і непомітно. Один залишився на вулиці, двоє зайшли в під'їзд. Їм вистачило менше десяти хвилин, щоб зламати два замки на вхідних дверях квартири на п'ятому поверсі будинку, "пройтися" з ліхтариком по дому, забрати цінні речі і спуститися до автомобіля.

Зникнути злодіям не дозволили співробітники оперативно-пошукового відділу карного розшуку. Чоловіків затримали, а з їх кишень правоохоронці вилучили речові докази: троє наручних годинників, фотоапарат, парфуми і ювелірні вироби. Загальна сума збитків – понад 30 тисяч гривень. Також у зловмисників знайшли набір спеціальних інструментів, які направили на експертне дослідження.

Слідчо-оперативна група Печерського управління поліції задокументувала правопорушення. Кримінальне провадження розпочали по ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, за якою зловмисникам загрожує до шести років позбавлення.

Трійцю затримали в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді арешту. Встановлено, що всі вони – громадяни іншої держави, 1985, 1991, 1993 років народження. Всім трьом оголошено про підозру і обрано запобіжний захід – утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 480 тисяч гривень кожному.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення