У Китаї відкриють скляний міст над 300-метровою прірвою

Міст зі скляною підлогою побудували в південно-східній китайській провінції Хунань. Споруда, яка готова на 99 відсотків, розташована на 300-метровій висоті. Міст повинні відкрити цього літа, повідомляє портал High Snobiety.

Один з найвищих мостів у світі розташовується над каньйоном Чжанцзяцзе (Zhangjiajie). Його довжина становить 430 метрів, ширина — шість метрів.

Підлогу споруди зроблено з скляних панелей товщиною майже п'ять сантиметрів. Міст обладнаний платформою для банджі-джампінгу (стрибки з прив'язаною до тіла мотузкою), а також трьома висотними гойдалками.

Споруду було спроектовано ізраїльським архітектором Хаїмом Дотаном (Haim Dotan). Будівництво почалося в листопаді 2014 року.

Міст повинні були відкрити для публіки у травні, однак з-за рясних дощів захід відклали.

Передбачається, що це може відбутися в червні або липні.

Найвищий міст в світі розташовується у Франції. Висота віадука, побудованого над долиною річки Тарн поблизу міста Мійо на півдні країни, перевищує 340 метрів. Його довжина — близько 2,5 тисячі метрів.

У жовтні 2015 року скляний міст над прірвою в китайській провінції Хенань тріснув під ногами туристів. Це сталося після того, як один з мандрівників упустив на підлогу сталевий кухоль. В результаті інциденту ніхто не постраждав

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення