У Лівії знищили два українських літака (фото)

 ТСН

У Лівії ракетним ударом підірвали два українських літака ІЛ-76, які перебували на території військової бази Аль Джафра, що належить силам бунтівного генерала Халіфи Хафтара

Один з літаків був знищений ударом з турецького безпілотника Bayraktar TB2. Представники армії Хафтара зі свого боку заявили, що знищили один з турецьких дронів, який літав над базою Аль Джафра.

У Telegram повідомляють, що літаки були зафрахтовані ОАЕ і начебто перевозили із Туреччини зброю, яку заборонено постачати у Лівію. Також повідомляється, що командир екіпажу одного з літаків загинув, доля інших пілотів невідома.

За інформацією видання Факти.Запоріжжя, у Лівії загинув український льотчик Володимир Бухальский з Мелітополя, який працював за контрактом на лівійську авіакомпанію Libyan Arab Air Cargo. Чи пов'язані ці два випадки, наразі невідомо.

Жодних офіційних коментарів ні з боку ворогуючих сторін у Лівії, ні з боку української влади не надходило.

Нагадаємо, раніше командувач Лівійської національної армії Халіфа Хафтар оголосив про наступ на столицю Лівії Тріполі, яка перебуває під контролем визнаного ООН уряду.

Хаос в Лівії панує з 2011 року, коли був повалений і убитий диктатор країни Муаммар Каддафі. Лівія розділена між двома урядами, які ворогують між собою, - кабінетом національної єдності в Тріполі, який був сформований за підтримки ООН, а також урядом повстанців у місті Тобрук на сході країни.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення