У Львові патрульного оштрафували за п'яне водіння на 20,4 тисяч і звільнили з роботи

 Zaxid.net

Сихівський районний суд визнав винним у нетверезому водінні інспектора львівської патрульної поліції Михайла Приходька, якого впродовж трьох місяців двічі затримували п'яним за кермом. В результаті Приходька звільнили з поліції, а суд оштрафував його на 20,4 тис. грн та заборонив впродовж трьох років сідати за кермо.

Із постанови Сихівського райсуду відомо, що 9 березня близько 23:15 один із патрульних отримав повідомлення про те, що на вул. Драгана на Сихові водій автомобіля Audi поводиться неадекватно. На місці інспектор побачив, що вказаний в орієнтуванні автомобіль паркується, виїхавши на бордюр.

Інспектор попросив водія вийти з автомобіля і надати документи для перевірки. З’ясувалося, що водій є працівником поліції, проте посвідчення водія у нього відсутнє. Також стало зрозуміло, що він нетверезий.

Від пропозиції пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на вулиці Михайло Приходько відмовився і намагався втекти. Його затримали та доставили у Сихівський відділ поліції. Там у присутності двох свідків він відмовився пройти тест на стан алкогольного сп’яніння за допомогою алкотестера «Драгер» і сказав, що хоче пройти огляд у медичному закладі. Проте у лікарні у присутності лікарів він знову відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

У суді під час розгляду адмінпротоколу Михайло Приходько своєї вини у вчинені правопорушення не визнав. Він заявив, що не був п’яним, а патрульні безпідставно зупинили його автомобіль, діяли відносно нього неправомірно та упереджено. Також він заявив, що не відмовлявся від проходження огляду на стан сп’яніння у лікарні.

Суддя критично оцінив свідчення Михайла Приходька, розцінив його позицію як «спосіб захисту та намагання уникнення від адміністративної відповідальності за вчинене», зазначено у постанові суду.

З огляду на те, що раніше той же Сихівський районний суд раніше уже визнав Приходька у кермуванні у стані алкогольного сп’яніння 31 грудня 2017 року, цього разу суд визнав його винним у порушенні ч. 2 ст. 130 КУпАП, оштрафував його на 20,4 тис. грн та позбавив права керувати автомобілем на три роки. Постанова суду набула законної сили 26 квітня.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення