У Львові трьох чоловіків госпіталізували з лептоспірозом

 СЕГОДНЯ

До Львівської обласної інфекційної лікарні госпіталізували трьох чоловіків, у яких діагностували інфекційне захворювання – лептоспіроз. Двоє хворих – зі Львова, третій – житель Жовківського району.

Про це повідомляє лікарь-епідеміолог цієї лікарні Наталя Тимко.

За її словами, львів'янин, який живе неподалік проспекту ім. В. Чорновола, повідомив, що під час потопу у Львові (17 серпня – ред.), його будинок затопило. Йому довелося відром вихлюпувати воду з дому. Працював без рукавичок і подряпав руки. Через ці подряпини могла потрапити інфекція.

Чоловік з Жовківського району захворів на лептоспіроз, скупавшись у ставку.

Інший львів'янин, що проживає поблизу Галицького перехрестя, розповів медикам, що в його будинку завелися щурі. На них полював домашній кіт і тих, кого спіймав, залишав на порозі. Господар викидав гризунів в рукавичках, але одного разу зробив це без них. І після цього захворів на лептоспіроз.

Лептоспіроз – це гостре інфекційне захворювання людей і тварин, що викликається збудником лептоспір, і характеризується ураженням печінки, нирок, м'язів і супроводжується постійною лихоманкою.

З моменту зараження до початку хвороби проходить від 6 до 20 днів. Захворювання починається переважно гостро, підвищується температура тіла до 39-40 С, хворі скаржаться на сильний головний біль, слабкість, біль у м'язах, особливо литкових.

Основними носіями збудника лептоспірозу в природних умовах є щури, польові миші, землерийки, їжаки.

Зараження зазвичай відбувається в воді через пошкоджену шкіру або слизові оболонки. Водночас, від людини до людини ця інфекція не передається.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення