У Мар'їнці затримали 5 осіб за підозрою у причетності до ДНР

У Мар'їнському районі Донецької обл. у четвер, 4 травня, співробітники Нацполиции провели оперативно-профілактичну спецоперацію на прифронтових територіях. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці в Facebook.

«В результаті відпрацювання зареєстровано 5 фактів вилучення зброї, боєприпасів, вибухівки. Затримано 5 осіб, які зараз перевіряються на причетність до незаконним збройним формуванням. Встановлено осіб, за місцем проживання якого вилучено арсенал зброї та атрибутику бойовиків. Зараз він воює на окупованій території і оголошений у розшук», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що зазначений громадянин є одним з організаторів незаконного референдуму 2014 році на території Мар'їнського району. Зараз він переховується в окупованому Донецьку. У Нацполіції припускають, що розшукуваний перебуває у званні «генерал козачих військ» в рядах НВФ «ДНР». Його позивний – «Кат» в зв'язку з тим, що катував проукраїнськи налаштованих громадян.

За місцем проживання підозрюваного було вилучено гранату Ф-1, наркотики, а також пристрій для відстрілу патронів калібру 5,6 мм у вигляді авторучки.

Згідно з повідомленням, спецоперація проводилася силами обласного главку поліції спільно з співробітниками Мар'їнського відділення поліції - всього понад 100 чоловік. До заходів були залучені бійці спецпідрозділу КОРД, вибухотехніки та кінологи зі службовими собаками. Також у заходах були задіяні спецтехніка - бронеавтомобіль «Варта» та «КрАЗ».

«В полі було розгорнуто пересувний штаб - з спецзв'язком та виходом в інтернет і внутрішню мережу для швидкої онлайн-перевірки громадян по базах МВС. Аэроразведка поліцейські здійснювали за допомогою квадрокоптера», - додали в штабі АТО.

Також наголошується, що за кілька годин поліцейські обстежили 24 бази відпочинку та дитячі оздоровчі центри, частина з яких занедбані, 100 човнових гаражів і 420 дачних ділянок, тільки 59 з яких - житлові.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення