У мерію Черкас прийшла прокуратура

 Обозреватель

Працівники Національної поліції під процесуальним керівництвом прокуратури провели обшуки в профільних департаментах Черкаської міської ради та ряді підприємств забудовників.

Відповідні обшуки проводилися за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами міськради, йдеться на сайті прокуратури Черкаської області

Зокрема, посадовці в інтересах двох забудовників, при укладенні з ними договорів пайової участі по об’єктах будівництва, не перевірили достовірність поданих підприємцями даних щодо вартості будівництва об’єктів.

Це призвело до заниження розміру пайових внесків на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури міста для замовників будівництва, та ненадходження до міського бюджету значної суми грошових коштів.

За цим фактом правоохоронцями було відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У ході обшуків силовики вилучили фінансово-господарську документацію, зокрема щодо будівництва об’єктів житлової забудови, для подальших експертних досліджень й встановлення обставин вчинення правопорушення

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення