У Миколаєві розгорівся лікарський скандал через смерть матері з немовлям

 ТСН

У Миколаєві під час пологів загинула дитина, а через кілька днів в реанімації зупинилося серце у породіллі: чоловік померлої звинувачує лікарів у халатності.

Відзначається, що 38 тижнів вагітність Ольги Палієнко тривала нормально. Раптово у неї почався нестерпний біль в спині, з підозрою на серйозні патології її госпіталізували в спеціалізоване відділення. Чоловік Денис говорить, що за чотири дні перебування там дружині тільки давали знеболювальне, їй ставало гірше, а лікарі не реагували.

"Води почали кровоточити. Я пішов до лікаря, запитав, чи нормально це. Він: так, це нормально. Я кажу: давайте відразу зробимо кесарів, наша згоду, ви робите. Він: немає необхідності", - розповів Денис.

Наступного ранку дружина зателефонувала і сказала, що почалися пологи.

"Температура у неї піднялася до 42, тиск 160, її почало трясти. Вони сказали: більше рухайся, пострибай на м'ячику. Вона пострибала, їй стало погано, знудило. І вже почала синіти - губи, руки. Він каже: ситуація вийшла з- під контролю", - описує ці події Денис. Ользі зробили кесарів розтин, але хлопчик уже був мертвим. Породілля через кілька днів померла в реанімації, не приходячи до тями. "Я вважаю, що в смерті моєї дитини і дружини винні лікарі", - говорить Палієнко.

10-річній доньці, яка залишилася сиротою, Денис уже розповів про смерть мами і довгоочікуваного братика.

Медики запевняють, що провели Ользі безліч обстежень і патології не підтвердилися. Тому готувалися до природних пологів і все повинно було бути добре.

"Чоловік може говорити. За нашими даними, за медичною документацією, кровотечі не було", - каже головний лікар Миколаївської обласної лікарні Павло Римар. Лікарі пояснюють, що у жінки трапилося важке ускладнення - емболія навколоплідними водами, які потрапили в кровоносну систему породіллі і миттєво вразили весь організм. Мовляв, коли це запідозрили, намагалися врятувати немовля, але не вдалося. "Це акушерська катастрофа, вона виникає миттєво. Це сильний алерген, потужні токсини, які діють на кров. Це ускладнення настільки рідкісне, вкрай важке, яке неможливо передбачити. До 90% це летальний результат", - говорить Римар.

У поліції пояснюють, що остаточну причину смерті має встановити розтин. Правоохоронці відкрили одразу два кримінальні виробництва - за фактом халатності медиків і навмисного вбивства.

"Також вилучено історія хвороби жінки, призначено ряд експертиз, за результатами яких ми будемо розуміти, що призвело до трагедії. Буде дана кваліфікована оцінка діям медпрацівників", - обіцяє прес-офіцер ГУ НП в Миколаївській області Світлана Тараненко.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення