У Москві підліток зі зброєю захопив школу: всі подробиці

 СЕГОДНЯ

Спочатку з хлопцем вели переговори співробітники поліції і ФСБ, а також мати, але це не допомагало

Учень однієї зі шкіл російської столиці прийшов до навчального закладу з ножем і погрожував накласти на себе руки, повідомляє Telegram-канал Mash.

Інцидент стався вранці 6 грудня в 1359-й школі Москви. Як зазначається, 16-річний Данило Горбатенко спершу погрожував вбити вчителів, а пізніше – себе.

"Даня прийшов в школу о 8:15. Охорона і черговий адміністратор відразу помітили недобре – у хлопчика з-під одягу стирчав довгий ніж. Йому дали пройти в роздягальню, закрили двері і ізолювали від інших дітей. Поки незрозуміло як, але хлопцеві вдалося вийти звідти. Зараз він знаходиться в одному зі шкільних приміщень зі скляними дверима", – пише канал.

Як повідомляється, спершу зі школи було евакуйовано молодші класи. Довгий час учні 5-12 класів продовжували заняття, але тепер евакуювати почали і їх.

Спочатку з Данилом вели переговори співробітники поліції і ФСБ. Пізніше до школи приїхала мати – впустивши її, після недовгих переговорів син жінку вигнав. Вона стверджує, що її син "прийшов захоплювати школу через таблетки" від головного болю, які він приймав.

За словами однокласників, хлопець був відлюдник, замкнутий в собі, стосунки з ним були напружені. І це, не зважаючи на те, що з ним постійно працював психолог.

"Завжди був максимально нестабільний, агресивний, неврівноважений", – так описують Данилу інші діти.

Однокласники кажуть, що він відлюдний, замкнутий і собі на умі. Крім того, евакуйовані діти стверджують, що Данило приносив ніж в школу і раніше.

Через кілька годин, коли до переговорів підключили дідуся Данила, він відволік його розмовами і правоохоронці затримали підлітка.

Нагадаємо, що минулого місяця російські правоохоронці затримали учня однієї зі шкіл підмосковної Балашихи, який приніс муляж бомби і погрожував підірвати навчальний заклад.

Крім того, 17 жовтня повідомлялося про стрілянину в Керченському політехнічному коледжі, де 18-річний студент четвертого курсу Владислав Росляков атакував своїх однокурсників і викладачів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення