У пасажирському автобусі під Одесою знайшли вибухівку

 Апостроф

12 грудня в Ізмаїлі в рейсовому пасажирському автобусі сполученням "Ізмаїл-Київ", на парковці, було виявлено коробку з вибуховим пристроєм усередині.

Як відомо, про "підозрілу посилку" в поліцію повідомив водій автобуса. Він розповів, що даний пристрій йому передав на столичному вокзалі невідомий. Посилку мали забрати після прибуття в Ізмаїл. Не дочекавшись одержувача, перевізник через кілька днів відкрив коробку і виявив підозрілі предмети.

Правоохоронці, по прибуттю на місце події виявили картонну коробку, всередині якої перебувала пляшка з речовиною світло-жовтого кольору в рідкому стані об'ємом приблизно 2 літри. Поруч з пляшкою перебувала банку з речовиною невідомого походження сірого кольору об'ємом приблизно 1 літр, до якої були підведені дроти і вкручені невідомий пристрій.

На місці події працювали слідчо-оперативна група Ізмаїльського відділу поліції, бригада ГСЧС. Також на місце були викликані вибухотехніки з Одеси.

Яким чином виявлений пристрій мав привестися в дію - невідомо. Також поки немає інформації про мотиви, які керували особами, що підклали даний предмет до пасажирського автобусу.

В ході огляду вмісту коробки фахівцями вибухотехнічного управління вибухо-запальне пристроїв було розряджена.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 14 (готування до злочину), ч. 2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Складові частини вилученого направлено на експертне дослідження.

Поліцейські проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до події.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення