У підвалі будівлі СБУ в Донецьку залишилось 28 українських полонених

 УНН

У підвалі будівлі, де знаходилося управління СБУ у Донецькій області, залишилося 28 українських полонених. Про це повідомив радник заступника міністра оборони України з питань обміну полоненими Василь Будик.

«Згідно з моїми даними, там 28 осіб», - відповів В.Будик на запитання репортерів щодо кількості полонених, що перебувають у підвалі колишнього приміщення донецького управління СБУ.

При цьому інформацію підтвердила одна з матерів полонених у підвалі будівлі СБУ у Донецьку українських військових.

«У підвалі залишилось 28 полонених бійців АТО. Більшість з них - з 40 добровольчого батальйону «Кривбас», а також бійці 51-ї та 53-ї бригади ЗСУ. Вони перебувають в підвалі СБУ більше 4-х, а загалом в полоні вже більше 8-ми місяців. Відомо, що серед них є відомий кіборг «Рахман», - зазначила мати одного із полонених.

За її словами, більшість українських бійців потрапили до полону бойовиків у Донецькій області перед утворенням Дебальцевського котла.

«Бійці 40-го батальйону «Кривбас» потрапили до полону на дорозі з Дебальцевого до Артемівська під селищем Логвинове. Їх схопили «донецькі казаки» у полон 9-го лютого. Це трапилось в той період, коли перекривали шлях. Тобто дорога переходила під контроль то наших військових, то терористів. Їх утримували у полоні у «казаків» у Донецьку, не піднімали на вулицю. Наприкінці квітня терористи «ДНР» під час «власних місцевих сутичок» між собою відбили полонених бійців АТО у «казаків ДНР». З того часу вони перебувають у будівлі колишнього СБУ Донецька», - повідомила вона.

Також вона повідомила, що полонених українських військових виводять з підвалу на будівельні роботи.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення