У поліції розкрили несподівані подробиці про палія Roshen в Києві

Чоловік, якого затримали за підпал магазину Roshen на Хрещатику, належить до радикальної організації, яка нібито планувала зірвати вибори.

Про це повідомив начальник Нацполіціі в Києві Андрій Крищенко, передає "Українська правда".

"Метою цієї організації була дестабілізація ситуації в столиці та зрив виборів. Зараз з ним проводять першочергові слідчі дії", - зазначив Крищенко. Але ж зрив виборів може бути вигідним тільки чинній владі, тому мета таких дій не зовсім зрозуміла.

За його словами, киянин є активним учасником численних вуличних акцій.

Крім того, правоохоронці припускають, що він причетний до ще одного підпалу магазину Roshen - ввечері 17 березня.

Крищенко додав, що керівник організації, до якої належить ймовірний порушник, зараз також затриманий і знаходиться в СІЗО.

За даними джерел видання в правоохоронних органах, цим лідером є Євген Моринець, відомий як "Біла балаклава". Його затримали 18 лютого за заклики до повалення влади.

За словами співрозмовника в Генпрокуратурі, затриманий за підпал Roshen раніше пікетував слідчий ізолятор, вимагаючи звільнити "Білу Балаклаву".

Також затриманий нібито пов'язаний з відомою проросійської організацією "ГК "Наждак", очолюваною Миколою Дульським. Останнього в Службі безпеки називали "агентом російських спецслужб".

За фактом підпалу магазину розпочато кримінальне провадження про навмисне знищення майна та хуліганство.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення