У Рівненській області змія вкусила дворічну дитину

 СЕГОДНЯ

Гадюка вкусила дворічного хлопчика в Рівненській області, коли той гуляв на вулиці. Зараз дитина в лікарні.

Андрюша вже третій день під крапельницями. В ніжку хлопчика вжалила змія, коли він з дітьми гуляв у дворі будинку, неподалік ліс.

"Подивилися, не було такого, що два зубчики. Був один укус. Запитали медсестру, каже, що укус бджоли. Вона подзвонила до швидкої, запитала, що вколоти. Завезли до лікарні Рокитного, а як завжди, вакцини немає", – розповідає мама постраждалого хлопчика Марія Богданець.

До обласної лікарні хлопчика доставили у важкому стані, він досі в реанімації. Мав усі симптоми укусу гадюки – нога набрякла, сам був дуже млявий. Вакцини в області не було, тому препарат передавали з Київської області.

"Змія впорскує отруту, яка підсилює коагуляцію крові. Через що немає кровообігу в кінцівці або тому місці, де вона вкусила. Тромбуються судини, тому треба обов'язково вводити анотоксін або сироватку", – пояснює лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Оксана Боровська.

Уберегтися від укусів змій дуже просто, кажуть фахівці.

"Не потрібно її штовхати ногами, брати палицю. Дайте можливість їй відпочити. Краще відійти, не зачіпати. На людей вона нападати не буде, сама, перша", – говорить зоолог Ірина Оліферук.

За останній місяць це вже другий випадок нападу змій на Рівненщині. Зараз плазуни активні, тому що у них період спарювання. Від укусу гадюки Андрюша лікуватиметься мінімум місяць.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення