У Рівному палала багатоповерхівка (відео)

Під час пожежі у багатоповерхівці у Рівному пожежники врятували 10 людей

4 січня о 20:55 до Служби порятунку Рівненщини за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в п’ятиповерховому житлову будинку в місті Рівне по вулиці Петра Могили 25.

Як повідомляє прес-служба ДСНС, пожежа виникла на третьому поверсі в кімнаті №54 на площі близько 20 м.кв. На місце пожежі було направлено три пожежні автоцистерни та оперативно-координаційний центр обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

По прибуттю за вказаною адресою, керівником гасіння пожежі, після оцінки ситуації було прийнято рішення про залучення додаткових сил та засобів. Через високу температуру та сильне задимлення на третьому, четвертому та п’ятому поверхах виникла реальна загроза життю та здоров’ю людей. Рятувальники провели евакуацію мешканців будинків по сходових маршах і по пожежних автодрабинах, а також гасіння пожежі. Оперативні дії по координації гасіння очолив начальник Головного управління ДСНС у Рівненській області генерал-майор служби цивільного захисту Сергій Крук. До місця події прибули представники міськвиконкому та Рівненської ОДА. Співробітники міського відділу поліції Головного управління національної поліції забезпечували охорону місця пожежі.

Пожежу було локалізовано о 21:08, а повністю ліквідовано о 22:00. Пожежно-рятувальними відділеннями було врятовано 10 людей (з них 8 дітей) та виведено на свіже повітря 77 осіб. Загиблих внаслідок пожежі не має. Врятованих двох мешканок будинку було госпіталізовано у Рівненську центральну міську лікарню з попереднім діагнозом отруєння продуктами горіння та гіпертонічний криз.

Також для мешканців будинку рятувальниками Головного управління ДСНС області було організовано пункти обігріву з продуктами харчування, де люди мали можливість зігратися та випити гарячого чаю. Психологи ДСНС надавали усю необхідну допомогу мешканцям будинку.

Окрім того, рятувальниками здійснювалася координація роботи комісії з питань організації тимчасового проживання громадян. До гасіння пожежі було залучено 9 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 40 чоловік особового складу рятувальників. Причина пожежі та розмір збитків встановлюється.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення