Ефективність НАБУ: за весь час винесено 5 вироків і повернуто 45 мільйонів

За час існування Національного антикорупційного бюро України у справах, які були відкриті відомством, винесено лише 5 вироків. Про це у інтерв'ю виданню "Українські новини" розповів директор НАБУ Артем Ситник.

"На жаль, тільки 5. Це вироки по тих справах, де було досягнуто згоди зі слідством. Угода зі слідством - це шлях до швидкого винесення вироку. Станом на поточний момент більше 30 справ передано до судів, ряд ще готуються до передачі", - повідомив директор відомства.

Ситник також зазначив, що відомство наразі спостерігає тенденцію затягування справ. Це і пояснює ініціативу НАБУ створити Антикорупційний суд.

"Яку тенденцію ми спостерігаємо? Тенденцію затягування розгляду судами кримінальних проваджень. Тому ми і виступаємо за створення Антикорупційного суду. Суспільство втомилося від постійних затримань і чекає вироків судів", - зазначив Ситник.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України було створене Петром Порошенком 16 квітня 2015 року.

У лютому цього року Ситник повідомив, що усього в НАБУ перебувають провадження за злочини, які завдали Україні збитків на 2 млрд грн. Одна лише афера з "Укргазвидобуванням" обійшлася державі в 1 млрд грн.

Вже у квітні він повідомив, що збитки від корупційних схем складають близько 1 млрд грн.

На початку серпня директор НАБУ проінформував, що відомство вже повернуло у Держбюджет 45 мільйонів і планує повернути ще 100 мільйонів. Станом на серпень детективи розслідують 194 провадження.

У проекті бюджету на 2017 рік, прийнятому урядом і переданим до парламенту 15 вересня, на НАБУ планується виділити 773 млн гривень, що на 58,4% більше, ніж у попередньому році (488 млн гривень у 2016 році).

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення