У столиці затримали хакерів, які заражали вірусом банкомати

 УНН

У Києві на вулиці Порика правоохоронці затримали членів злочинного угруповання, які заражали банкомати вірусом, після чого викрадали гроші. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції.

Правоохоронці в ніч на 8 грудня затримали кількох членів злочинного угруповання. Вони спеціалізувалися на пограбуванні банкоматів шляхом таємного проникнення в сервісні частини банківських пристроїв і зараженні шкідливим програмним кодом їх операційної системи.

Ввикрадення коштів із зараженого вірусом банкомата відбувається після його інфікування вірусом за допомогою спеціального завантажувального флеш-накопичувача. Це призводить до несанкціонованої видачі грошей зловмисникам. Окрім цього, вірус дозволяє збирати всю інформацію про платіжні картки, які побували в банкоматі, їх номери і PIN-коди.

Поліцейські затримали кіберзлодіїв безпосередньо на місці вчинення злочину — біля одного зі столичних банкоматів на вулиці Порика. При огляді місця події біля банкомата виявили металеві ножиці, викрутку і металевий дріт з флеш-накопичувачем зі шкідливим програмним забезпеченням на ньому.

Під час чотирьох санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили близько 15 банківських карток, емітованих українськими банками, комп’ютерну техніку, носії інформації, копії паспортів на ім’я різних осіб, грошові кошти та чорнові записи зловмисників. Також вилучено пістолет калібру 6,35 мм та 40 патронів до нього.

Наразі двоє із трьох осіб затримані в порядку ст.208 КПК України. Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення