У Вінниці в лікарні померло немовля

 ТСН

Прокуратура відкрила два кримінальні провадження за статтями про смерть дитини та неналежне виконання професійних обов'язків медичними працівниками

У Вінницькій обласній дитячій лікарні померло немовля. Батьки впевнені, що дитина мала шанси вижити, але лікарі не встановили правильний діагноз, а лікар-реаніматолог в дитячій лікарні взагалі був п'яний і не надав дитині належної допомоги.

Батьки викликали сімейного лікаря, коли дитині стало погано.

"Послухав, більше у мене було зауваження по животу, я написав направлення: по животу – кишечні коліки. Скарг не було ні у відношенні серця, ні у відношенні легень", - розповів сімейний лікар Володимир Рукін.

Батьки вирішили звернутися до обласної лікарні й викликали швидку, однак лікар-педіатр після огляду запевнив, що дівчинка здорова і їхати кудись немає потреби.

"Сказав, що у вас здорова дитина. Ми кажемо: а треба їхати у лікарню? Він каже: ні, не треба", - розповів батько померлої дитини Антон Сорока.

Через кілька днів Настуня почала задихатися і її повезли в реанімацію дитячої обласної лікарні. Чотири години лікарі не могли визначити, що з дівчинкою, а батьків у реанімацію не пускали. Врешті, вийшов лікар, який ледь тримався на ногах, і повідомив, що в дівчинки зупинилося серце.

"Від нього пахло спиртним, він жував жвачку, стояв у масці і він хитався", - розповів Сорока.

Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні Анатолій Стародуб пояснює, що лікар-анестезіолог випив уже після смерті дитини.

"З його пояснень, він вживав алкоголь вже після того, як надавалася допомога, тобто це був постфактум того, що Стародуб.

Поліція повезла нетверезого медика на експертизу – у його крові виявили більше одного проміле алкоголю. "Все, що вище одного проміле – це вже можна відносити до стану сильного алкогольного сп'яніння", - зауважила прокурор Вінницької місцевої прокуратури Олена Олійник.

Прокуратура відкрила два кримінальні провадження за статтями про смерть дитини та неналежне виконання професійних обов'язків медичними працівниками. Попередньо з'ясовано, що у дівчинки була вроджена вада серця.

Перевірку проводить і департамент охорони здоров'я.

"Це просто нонсенс, щоб такі відбулися дії в закладі. Лікарям, які дозволяють собі такі дії на робочому місці –не місце в закладі", - заявила заступник директора департаменту охорони здоров'я Вінницької ОДА Надія Марусяк.

Нині вже є наказ про звільнення анестезіолога, але лікар поки що на лікарняному. Якщо його провину доведуть, йому загрожуватиме три роки в'язниціі позбавлення права на лікарську практику.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення