У Вінницькій обл. звільнений за "законом Савченко" зґвалтував та вбив двох жінок

У Вінницькій обл. правоохоронці затримали раніше судимого чоловіка, який підозрюється у подвійному вбивстві, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Як сказано в повідомленні, житель Одеської обл. в ніч з 15 на 16 квітня в р. Ладижин Вінницької обл. зґвалтував і вбив двох жінок.

Правоохоронці затримали підозрюваного по "гарячих слідах". Він знаходився на залізничних коліях у стані алкогольного сп'яніння.

Примітно, що зловмисник, який 8 років тому був засуджений на десятирічний термін ув'язнення за вчинення аналогічного злочину. Відбуваючи покарання на ділянці соціальної реабілітації, він був звільнений завдяки т. н. "закону Савченко".

Ще на ділянці соцреабілітації він познайомився з 31-річною мешканкою Ладижина, яка згодом і стала однією з його жертв. Свою другу жертву вбивця зустрів, коли та поверталася з дачної ділянки.

Напавши на 36-річну жінку, підозрюваний затягнув її на найближчий город, зґвалтував і задушив.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Винуватцеві загрожує довічне тюремне ув'язнення.

Нагадаємо, що 23 грудня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон "Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув'язнення в строк покарання", відомий як "закон Савченко".

Згідно йому, суди зобов'язані враховувати засудженим кожен день, проведений у слідчих ізоляторах, як два дня відбуття покарання.

Екс-голова ДПтс України Сергій Старенький розповів що, на його думку, "закон Савченко" не відповідає тим завданням, які були поставлені: "Цей закон не дозволить розвантажити слідчі ізолятори. Виходить, що це менше людей не в СІЗО, а в колоніях. Цей закон не виписаний так, як має бути виписаний закон".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення