У Запорізькій області стався спалах смертельно небезпечної лихоманки

 СЕГОДНЯ

У Запорізькій області відразу у вісьмох місцевих жителів були виявлені позитивні результати аналізів на вірус лихоманки Західного Нілу. Про це повідомили в прес-службі обласного лабораторного центру МОЗ.

В даний час проводиться додаткове обстеження пацієнтів, щоб встановити їм остаточний діагноз. За припущенням медиків, хворі могли заразитися лихоманкою через комарів.

Відзначимо, за період з 2006 року по 2017 роки діагноз "лихоманка Західного Нілу" ставили 43 людям, які проживають в Запоріжжі, Бердянську, Енергодарі, а також в Василівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Токмацькому, Чернігівському та Якимівському районах.

Відзначимо, що лихоманка Західного Нілу – гостре інфекційне захворювання, для якого характерні лихоманка, запалення оболонок мозку, системне ураження слизових оболонок, збільшення лімфатичних вузлів, в окремих випадках – висип.

Клінічні прояви захворювання різноманітні: від безсимптомної інфекції до важкої менінгіту або менінгоенцефаліту. Смертність спостерігається в середньому в 4% випадків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення