У жовтні українсько-польський кордон може бути паралізовано через страйк Прикордонної служби Польщі

 Канал 112

Співробітники Прикордонної служби Польщі планують розпочати так званий італійський страйк, якщо уряд відмовиться від виконання висунутих ними умов. У разі, якщо вони підуть на цей крок, перетин польсько-українського кордону може тривати не шість годин, як тепер, а добу

"Рух на польсько-українському кордоні зростає нечуваними темпами. З січня по серпень поточного року його перетнули майже 14,5 млн осіб. Уже сьогодні ситуація на польсько-українському кордоні погана, але справжня катастрофа тільки попереду", - зазначає видання.

У протесті планують взяти участь усі силові відомства і воєнізовані служби Польщі. Серед іншого вони вимагають збільшення зарплат.

Організатори вже оголосили план протестів: спочатку загальнопольська демонстрація співробітників у жовтні та, якщо уряд не піде на поступки після цього, "італійський страйк"

Джерела видання в прикордонній службі повідомляють, що в разі страйку кордон між Україною і Польщею буде фактично паралізовано.

МВС Польщі відповіді на запитання про план дій у такій ситуації не дало

"Італійський страйк" - форма протесту, суть якої у строгому виконанні працівниками своїх посадових обов'язків і правил, ні на крок не відступаючи від наявних інструкцій і ні на крок не виходячи за їхні межі. Найчастіше така форма протесту призводить до критичного уповільнення всіх процесів

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення