Українські воїни розповіли про підступну тактику терористів

 Обозреватель

Терористи на Донбасі використовують підступну тактику на Донбасі.

Про це розповіли бійці ЗСУ. На українських позиціях, розташованих майже впритул до ворожих, армійці розповідають, як спостерігають за околицями Горлівки.

Військовослужбовець ЗСУ Олег каже: "Горлівка от зовсім рядом, а от кущі от зовсім поруч, перші оці посадки, там вже позиції, ну, сепаратисти вже там. – В оцих будинках люди живуть? – Живуть, нормально. Тут навіть легко в бінокль спостерігати, як приїжджають маршрутки їхні. Ніби люди живуть нормально, тому що ми ж не обстрілюємо з якої важкої зброї чи ще щось".

Бійці розповідають, місцеві мешканці окупованої Горлівки не залишають свої будинки і лише, коли ворог відкриває вогонь із важкої артилерії, на околиці міста стає зовсім тихо. Проте, супротивник, який розташувався у передмісті, зі стрілецької зброї відкриває вогонь щоденно.

"Нас досить часто обстрілюють - з ось цих посадок? Оці якраз посадки, що поряд, вони нас обстрілюють ближче до вечора, це в них так, як стандарт, люблять нас простріляти. Ми до них впритул, тому тут треба, особливо вночі, у тепловізор постійно дивитися, бо можуть підлізти в будь-який момент", – розповідає Олег.

Військові кажуть, ще кілька днів тому ворог стріляв навіть із важкої артилерії. "Міномети працювали, артилерія працювала, ЗЕУшки з їхнього боку. Були пошкоджені наші позиції, вимушені були перенести на фланги крупнокаліберні кулемети і розбудовувати наші позиції, виходити в поля. Тому що були ближче до посадки і у них була дуже хароша прив'язка. Вони просто нас розносили", – розповідає військовослужбовець ЗСУ Віктор.

Через такі дії супротивника військові вирішили відповісти на вогонь з озброєння БМП. "Вони нас діставали постійно і щоб вони перестали по нам стріляти, застосували БМП. Ну їх-то зачепило дуже сильно і вони почали нас крупнокаліберними кулеметами, артилерією вибивати з цього місця, ну в їх це не вдалося.

"А якщо вони хочуть повоювати, то в них як, машину беруть. Із міста машину запускають, виносять ДШК, установлюють ДШК. Вони постріляли, ДШК забрали і взяли забралися назад", – розповідають армійці.

Це ще одна тактика терористів. Армійці зазначають, на провокативні ворожі обстріли не відповідають. Та коли є безпосередня загроза життю, вчасно вгамовують супротивника.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення