В Одесі правоохоронці пограбували інкасаторську машину: всі подробиці

 Depo

Двоє старших слідчіх та заступник начальника відділу слідчого управління одеської поліції розробили зухвалий план з нападу на інкасаторів та заволоділи $120 000

Одеське управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції отримало інформацію про причетність окремих співробітників ГУНП в Одеській області до злочинних дій.

З'ясувалося, що троє правоохоронців – два старші слідчі та заступник начальника відділу слідчого управління одеської поліції, дізналися про групу осіб однієї з фірм, яка займається перевезенням грошових коштів в особливо великих розмірах на території Одеси. Злочинний план напарники розпочали з "липової" заяви вигаданої особи про скоєне шахрайство. Начебто у "заявника" виманили грошові кошти особи, які пересувалися на автомобілі "Субару" (автомобіль інкасаторів).

За цими сфальсифікованими відомостями слідчі поліції розпочали кримінальне провадження, до якого приєднали складений ними ж протокол допиту "потерпілого", де зазначалось, що його кривдники займаються ще й продажем вогнепальної зброї. Сфабриковані матеріали один зі слідчих погодив з процесуальним керівником прокуратури Одеської області та отримав ухвалу на проведення обшуку автомобіля "зловмисників".

А далі змовники, як годиться за процедурою, залучивши бійців полку особливого призначення поліції Одеси, зупинили зазначену автівку на одній з вулиць, вклали на землю водія та пасажирів, і провели обшук. Поки спецпризначенці професійно виконували свою задачу - вартували "небезпечних озброєних злочинців", за їхніми спинами слідчі-аферисти поклали на заднє сидіння автомобіля сумку зі зброєю. Тож під час заходів під протокол було "виявлено і вилучено" магазин, споряджений патронами до автомата Калашникова у кількості 57 штук та пістолет "Зоракі" з 8 патронами. Про те, що змовники поцупили із "Субару" дві сумки з $120 000 і поклали їх до своєї машини, не зазначалося в жодному службовому папері.

Витратити викрадену іноземну валюту слідчі-розбійники не встигли. Оперативники Одеського управління внутрішньої безпеки НПУ спільно з працівниками Служби безпеки України та прокуратури області затримали викритих капітанів поліції та провели санкціоновані обшуки за місцем їхнього мешкання і у службових кабінетах змовників.

На теперішній час слідчим поліції колегами з прокуратури Одеської областіоголошено підозру за ч.2 ст.366 (Службове підроблення), ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) та ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція найважчої з цих трьох статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна.

Поліція в даний час оголосила в розшук екс-прокурорів Андрія Меняліна та Олександра Грамма

Коли справа набула розголосу, обидва прокурора тихенько звільнились, а коли їм готувалися оголосити підозру - зникли.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення