В ООН озвучили нові дані про жертви на Донбасі

 СЕГОДНЯ

В Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини заявили про п'ятьох загиблих серед цивільного населення в зоні бойових дій на Донбасі в жовтні.

Про це сказано в звіті організації.

"У жовтні УВКПЛ було зафіксовано 18 жертв конфлікту серед цивільного населення (п'ять убитих і 13 поранених). Загалом інциденти, пов'язані з мінами і ВПВ, призвели до 61% жертв", – сказано в документі.18 жовтня між військовими позиціями сторін конфлікту в Золотому-4 підірвалася на міні подружня пара, яка проживає в Золотому-5. Чоловік загинув одразу, жінка отримала поранення і кликала на допомогу. Проте місцевість, де вона лежала, була замінована, ніхто не зміг їй допомогти і вона незабаром померла. Їхні тіла змогли евакуювати тільки на шостий день після трагедії.

23 жовтня біля села Залізне два ремонтники, які поверталися з місця ремонту водопроводу, отримали поранення, коли їхній трактор підірвався на міні.

Нагадаємо, 2017 року в ООН назвали шокуючу кількість жертв війни на Донбасі. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано понад 34 тисяч жертв серед цивільного населення, українських військових і членів збройних груп.

Також сайт "Сегодня" писав про те, як жителі Донецька вважають своє життя як у концтаборі. Донеччани кажуть, що останні дії бойовиків переповнили чашу терпіння. Люди не витримують їхніх знущань, розпродають за копійки житло і їдуть.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення