Ватажки бойовиків задумали сховати військових РФ на Донбасі – розвідка

 СЕГОДНЯ

Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявляє, що ватажки бойовиків рекомендували обмежити перебування кадрових військових РФ в десятикілометровій зоні від лінії зіткнення в зоні збройного конфлікту на Донбасі.

Про це розвідка повідомляє на своїй сторінці в Facebook.

"Російське командування продовжує заходи, спрямовані на приховування перебування військовослужбовців ЗС РФ на тимчасово окупованих територіях сходу України і недопущення втрат кадрових російських військових. Командуванням 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ окремим розпорядженням рекомендовано максимально обмежити перебування кадрових військовослужбовців ЗС РФ в десятикілометровій зоні від лінії зіткнення", – йдеться в повідомленні.

Крім того, в з'єднаннях і частинах бойовиків на Донбасі зростає недовіра особового складу до офіцерів збройних сил РФ і поширюються випадки відкритих проявів непокори і невиконання наказів.

"Зокрема, військовослужбовці одного з підрозділів 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК роззброїли і побили свого командира – офіцера ЗС РФ, який, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, погрожував особовому складу застосувати зброю в зв'язку з відмовою виконувати його накази", – дізналися в розвідці.

"Відповідно до результатів службового розслідування інциденту російський офіцер був виправданий, а троє військовослужбовців, що брали активну участь в його побитті, заарештовані", резюмував військові.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення