Вбивство в Славутичі: призначено службове розслідування через бездіяльність поліції

 СЕГОДНЯ

Жителі міста Славутич, що на Київщині, вкрай стурбовані групою молодиків, яка протягом тривалого часу тримає в страху населений пункт. Зі слів місцевих жителів поліція не реагує на порушників спокою.

Щоб з'ясувати і перевірити всі факти, керівник поліції Київської області Андрій Небитов призначив службове розслідування щодо начальника Славутицького відділення поліції.

Службове розслідування проводитимуть працівники Головного управління спільно з інспекцією з особовому складу і співробітниками внутрішньої безпеки.

Нагадаємо про розслідування умисного вбивства, яке сталося 21 червня в місті Славутич.

Тоді три особи посеред вулиці зухвало скоїли вбивство місцевого жителя. За скоєння злочину співробітники поліції затримали трьох молодиків.

Кримінальне провадження, відкрите за п. 7 ч. 2. ст. 115 (Умисне вбивство з хуліганських мотивів) Кримінального кодексу України розслідується співробітниками Слідчого управління поліції Київської області.

Наразі всі учасники злочину перебувають під вартою, без можливості внесення застави.

"Після проведення об'єктивного, всебічного, неупередженого досудового розслідування і проведення відповідних експертиз обвинувальний акт найближчим часом буде направлено до суду, який і визначить міру покарання кожному", – йдеться на сайті Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, що вбивство сталося 21 липня біля одного з барів міста. Між місцевими жителями сталася бійка, внаслідок якої один чоловік завдав удар ножем в область шиї опонентові. У поліції уточнили, що злочин скоєно з хуліганських спонукань. Стаття, за якою ведеться слідство, п. 7 ч. 2. ст. 115 (Умисне вбивство з хуліганських мотивів) КК, передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

ЗМІ повідомляли, що загиблий – журналіст Юрій Булат, проте в поліції відзначали, що даних щодо того, чи був убитий співробітником засобів масової інформації, у них немає. За даними соціальних мереж, особи, які напали на Булата, займалися збутом наркотиків.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення