Вбивство Вороненкова: хто може стояти за гучним злочином

 Канал 24

Майже місяць тому вбили екс-депутата російської Держдуми Дениса Вороненкова. Українська Генпрокуратура вважала його дуже цінним свідком у справі про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича. Поки що правоохоронці не назвали замовника цього резонансного вбивства. І це при тому, що на місці події загинув кілер і одразу вдалося встановити його особу

23 березня 2017 року у центрі Києва був упритул застрелений Денис Вороненков. У Росії його називали корупціонером та зрадником, а в Україні – цінним свідком у справі Януковича і розслідуванні злочинів проти Євромайдану.

Відео з камер спостережень біля готелю дає можливість посекундно відтворити події. Того ранку Вороненкова супроводжував лише один охоронець. Чоловіків наздоганяє невідомий в капюшоні та червоних кросівках. Кілер звертається до жертви. І коли переконується, що помилки немає, стріляє впритул. За мить кулю отримує й охоронець. Вбивця робить ще три постріли у Вороненкова і кидає пістолет біля жертви. Охоронець дістає пістолет із сумки та кілька разів влучає у груди та обличчя зловмисника.

За кілька годин після стрілянини радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко оголосить виконавця убивства російським агентом, хоч той мав при собі посвідчення бійця Нацгвардії на ім’я Павло Паршов.

“Впевнений, що організатор і замовник цього злочину перебуває в Російській Федерації. Те, що кілер – громадянин України, говорить лише про те, що Російська Федерація має величезну кількість агентів і осіб, на яких вона може впливати”,– прокоментував Геращенко.

Цю версію наразі спростовують вже колишні побратими Павла Паршова із батальону “Донбас”.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення