Верховна Рада зекономила на прогульниках 1,5 мільйона гривень

Через невиплату зарплати депутатам, які прогулюють засідання парламенту, Верховна Рада зекономила 1,5 мільйона гривень. Про це під час прес-конференції заявив голова парламенту Андрій Парубій.

Враховуючи, що грошові штрафи для багатьох депутатів є несуттєвими, Парубій закликав громадськість тиснути на прогульників.

«За останній місяць-півтора, коли цей громадський тиск зріс, я можу сказати впевнено, що Верховна Рада стала працювати більш ефективно», – заявив він.

Про роботу Верховної Ради радше свідчить блокування трибуни. І навіть дострокове закриття сесії Андрієм Парубієм було спричинене недостатньою кількістю лепутатів для голосування.

У той же час економія у 1,5 мільйона гривень виглядає дрібницею, порівняно із сумою, яку парламент виділив на 2016 рік. На Апарат Верховної Ради розраховано близько 950 мільйонів гривень, з яких на здійснення законотворчої діяльності виділено понад 500 мільйонів, на фінансову підтримку парламентських видань передбачено майже 30 мільйонів, а організація та матеріально-технічне забезпечення парламенту тягне аж на майже 400 мільйонів гривень. Зокрема, на капітальний ремонт приміщень адміністративних будинків Верховної Ради виділено понад 14 мільйонів гривень, на їхнє утримання та обслуговування – майже 100 мільйонів, офіційні прийоми будуть коштувати понад 2 мільйона гривень, на візити депутатів за кордон треба буде витратити майже 12 мільйонів, виплати премій та стипендій обійдуться у майже 2 мільйона, транспортне забезпечення діяльності парламенту потребує понад 42 мільйона гривень. У спеціальному фонді передбачено 8 527 700 мільйонів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення