Відродження ДАІ: поліція патрулюватиме дороги з оновленими приладами фіксації швидкості

 Громадське Радіо

Поліція планує відкалібрувати прилади фіксації швидкості, після чого почне патрулювати дороги з ними для зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод.

Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському повідомив перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, на цьому та наступному тижні співробітники поліції відкалібрують ці прилади — радари, після чого розпочнуть патрулювання з ними.

Білошицький наголосив, що за допомогою цих приладів правоохоронці зможуть не просто фіксувати факти перевищення швидкості, а й одразу зупинятимуть порушника, а не просто відправлятимуть йому інформацію про штраф.

Також він розповів, що, окрім перевищення швидкості, найпоширенішими причинами ДТП на українських дорогах є: порушення правил маневрування, недотримання безпечної дистанції, керування у стані сп’яніння, а також порушення правил проїзду перехресть та залізничних переїздів.

«Дуже важливо, чому я першим назвав перевищення швидкості. Не тільки тому, що це найбільша причина ДТП, а й тому що наслідки таких ДТП є найтяжчими. В тому числі, якщо ми будемо розбирати аварії, які трапилися у п’ятницю, саме ті, які пов’язані з перевізниками (пасажирськими — ред.), то можна говорити, що в обидвох випадках, попередньо, це були переобладнані транспортні засоби», — наголосив Білошицький.

Він підкреслив, що такі автомобілі не забезпечують належний рівень безпеки, а також додав, що в разі ДТП найчастіше всі сидіння в таких транспортних засобах «складаються разом».

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що з 1 січня 2019 року буде заборонене використання для пасажирських перевезень автобусів, переобладнаних з вантажного транспорту.

Нагадаємо, 20 липня на трасі «Київ-Одеса» неподалік смт Криве Озеро в Миколаївській області сталася ДТП. Загинули пятеро людей, ще 12 госпіталізовали.

20 липня унаслідок ДТП на Житомирщині загинули 10 людей, ще 10 — травмовані. Серед загиблих був громадянин Грузії. Водій маршрутки, 40-річний житель Рівного, та ще 9 його пасажирів від отриманих травм загинули.

Зранку 21 липня стало відомо, що поліція Житомирської області затримала власника маршрутного автобуса.

Водія автобусу, що потрапив у ДТП на Миколаївщині, взяли під домашній арешт.

Після ДТП з великою кількістю жертв поліція почала перевірку перевізників. За два дні правоохоронці виявили 326 порушень.

Перший віце-президент громадської організації «Український транспортний союз» Володимир Балін зазначив, що в Україні мають відпочатку не допускати до роботи перевізників, які не отримали необхідні дозволи на законну діяльність.

За даними платформи для роботи з відкритими даними Opendatabot, більшість ДТП в Україні стаються через перевищення швидкості.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення