Вінницький педофіл не витримав обвинувачень

 СЕГОДНЯ

32-річного педофіла затримали і засудили у Вінниці. Він взяв на виховання трирічну дівчинку і її п'ятирічного братика.

У соцслужб до чоловіка ніяких претензій не було. Але, як з'ясувалося – він знущався над малюками і знімав з ними дитяче порно.

Чоловік мав престижну освіту і пристойну роботу. Так про Артема відгукуються сусіди. Кажуть: у дворі з малюками постійно гуляв сам. Матері тут ніхто не бачив.

"Не кожен батько буде носитися з маленькими дітьми, а маму я й разу не бачив", – говорить один із сусідів.

Сусіди розповіли: два роки тому Артем одружився на вагітній Катерині. Її першу дитину – хлопчика, усиновив, а новонародженій дівчинці навіть дав своє прізвище.

Втім, з часом Катерину позбавили батьківських прав. А дітей соціальні служби віддали Артему.

"Він отримував зарплату, має місце проживання, на все були складені акти, все було обстежено, з ним у принципі не було ніяких проблем", – каже начальниця служби у справах дітей Вінницької обласної державної адміністрації Тетяна Дорош.

Але сусіди стали помічати, що діти ходять побитими.

"У дітей – синці. Одним сусідам він говорить, що дівчинка з гойдалки впала, другому сусідові каже, що з ліжечка впала. Ліжечка у неї немає, вона на матраці спала. Ще одним говорить, що з гірки впала", – розповіла сусідка Артема Тетяна Василюк.

Дивитися на побитих дітей сусіди більше не могли – викликали поліцію.

Жителів тихого двору в спальному мікрорайоні міста сколихнуло гучне затримання їхнього сусіда. Спецпідрозділи поліції скрутили 32-річного Артема і наділи йому наручники.

Перед затриманням за ним стежили. Побачене вразило навіть досвідчених поліцейських.

"Уявіть собі удар з розмаху рукою в область голови трирічній дівчинці. Після того він душив її", – говорить начальник управління Нацполіції у Вінницькій області Юрій Педос.

У квартирі – безлад. Діти спали на підлозі, скрізь сміття. А в мобільному телефоні і комп'ютері поліція знайшла порно з п'ятирічним хлопчиком і його трирічною сестричкою.

У залі суду Артему оголосили вирок – 10 років в'язниці. Підозрюваного відвезли в слідчий ізолятор.

Через кілька годин в окремій камері затриманий повісився. Його намагалися врятувати, але марно. П'ятирічний хлопчик і його трирічна сестричка зараз у дитячому будинку. Матері дітей вже не віддадуть.

Психолог каже: Артем був хворим. Ймовірно, над ним теж знущалися батьки. Втім, його дітей можна врятувати.

"Дитині потрібно в комплекс зібрати психічний стан і фізіологічний свій стан. Яким чином? Діти повинні навчитися бачити інші поведінкові реакції, і через підтримку, повагу, розуміння, прийняти їх", – говорить психолог Тетяна Нікіфорова.

У поліції поки будуть перевіряти працівників соцслужби і вихователів дитячого садка. Вони не повідомили вчасно про синці дітей. А ще – жінок, з якими в месенджерах листувався Артем. Це в основному матері-одиначки, які чомусь пересилали Артему фото своїх оголених дітей.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення