Влада над нами сміється: нардепа Олександра Онищенка вже нема в Україні

 Zaxid.net

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що народний депутат України з групи «Воля народу» Олександр Онищенко, якого підозрюють в організації «газової схеми», зараз перебуває поза межами України. Пр це він сказав у вівторок, 5 липня, в кулуарах Верховної Ради, повідомив «Інтерфакс-Україна».

«За останньою інформацією, він не в Україні і не в Відні, як говорили. Я не можу сказати багато, але я скажу – до Відня через Мінськ не літають», – сказав прокурор.

Зазначимо, очікується, що 5 липня Верховна Рада розгляне подання генерального прокурора України Юрія Луценка про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт нардепа Олександра Онищенко.

29 червня комітет Верховної Ради з питань регламенту рекомендував окремо виносити на голосування питання про згоду парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Онищенка, щоб не дати підстав для оскарження зняття з нього недоторканності.

Нагадаємо, народного депутата Олександра Онищенка звинувачують у завданні державі збитків на суму 3 млрд грн шляхом газових махінацій. Слідчі вважають, що газ, який добували компанії Онищенка в рамках спільної діяльності з «Укргазвидобуванням», потрапляв на фіктивні біржі за заниженою ціною. Його викуповували пов'язані компанії і перепродували вже за ринковою ціною.

У цій справі затримано 12 підозрюваних. Їм обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Сумарний розмір застави складає понад 1 млрд. грн.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення