Запобігання теракту у Франції: арешти в трьох країнах, затриманий іранський дипломат

 СЕГОДНЯ

Правоохоронні органи Бельгії затримали двох бельгійських підданих, яких запідозрили в підготовці терористичної атаки у Франції, вони перебувають під вартою і їм пред'явлені звинувачення, в рамках цієї справи в Німеччині був затриманий іранський дипломат, який працює в посольстві у Відні, повідомляють в понеділок західні ЗМІ.

За даними телеканалу RTBF, затримані – подружня пара іранського походження. Їх взяли під варту в місті Волюве-Сен-П'єр.

"В рамках цього розслідування, Амір С., який народився 26 квітня 1980 року, і його дружина Нашиме Н., яка народилася 20 вересня 1984 року, бельгійські піддані іранського походження, були сьогодні арештовані судовим слідчим Антверпена, що спеціалізуються на тероризмі", – йдеться в повідомленні федеральної прокуратури Бельгії, поширеному в понеділок.

"Їм пред'явили звинувачення в замаху на вбивство терористичного характеру, і в підготовці злочину терористичного характеру", – зазначає прокуратура.

В автомобілі затриманих виявили компоненти для складання бомби, в тому числі детонатор і вибухову речовину.

Пара планувала провести напад на конференцію іранської опозиції, яка пройшла неподалік від Парижа 30 червня. У прокуратурі повідомили, що на конференції були присутні близько 25 тис. людей.

За даними ЗМІ, 30 червня під французької комуни Вільпент відбулася конференція за участю Національної ради опору Ірану (NCRI), політичної організації, що базується у Франції. Її заснувала Організація моджахедів іранського народу, яка веде боротьбу проти Ісламської республіки Іран.

У Франції затримали ймовірного спільника пари. Також у Німеччині був затриманий іранський дипломат, який працює в посольстві у Відні.

Раніше повідомлялось, що у Франції запобігли масштабному теракту. Тоді були заарештовані двоє молодих людей, уродженців Єгипту, які планували теракт із застосуванням вибухівки або отрути.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення