Затишшя на Донбасі: Тимчук пояснив задум терористів "ДНР"

 Обозреватель

У зоні АТО на Донбасі в новорічні та різдвяні свята не виключені провокації окупаційних військ з метою звинуватити Збройні Сили України в "зриві перемир'я".

Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір", народний депутат Дмитро Тимчук у своєму Facebook.

За словами Тимчука, у низці частин і підрозділів "1-го АК ДНР" були скасовані звільнення у період з 1-го по 8-е січня 2018 року що викликало крайнє невдоволення серед бойовиків. Командування пояснює заборону на звільнення "готовністю ЗСУ під прикриттям перемир'я перейти в наступ".

"Характерно, що ця заборона на звільнення у "1 АК ДНР" "збігся" з прибуттям на Донбас кількох знімальних груп російського ТБ загальною чисельністю близько 30 осіб (ідентифіковані знімальні групи російських телеканалів "Росія 24" і "ОРТ")", - наголосив експерт.

Як зазначив Тимчук, перед знімальними групами стоїть завдання фіксації і підготовки репортажів про "грубий зрив перемир'я українськими військами".

"Наразі журналісти "Росія 24" знаходяться у н.п. Горлівка, журналісти "ОРТ" - у н.п. Донецьк. У зв'язку з цими "підготовчими заходами", в новорічні та різдвяні свята не виключені збройні акції з боку окупаційних військ з метою провокації ЗСУ на відкриття вогню у відповідь із звинуваченнями в "зриві перемир'я".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення