Затримання активістів в Києві: копам загрожує до восьми років в'язниці за перевищення влади

 СЕГОДНЯ

Поліцейським, які перевищили свої службові повноваження під час затримання активістів в Києві, загрожує до восьми років тюремного ув'язнення. Про це повідомив начальник Головного управління Нацполіції міста Києва Андрій Крищенко

"Ми дивимося: там перша або друга частина (статті Кримінального кодексу про перевищення влади – Ред.). Це від трьох до восьми років. Коли буде обґрунтована підозра – матеріалами слідства, відеодоказами, можливо, і експертизами, їм може загрожувати до восьми років. Це вимога статті 365 ( "перевищення влади або службових повноважень", – Ред.)", - заявив він.

Також Крищенко додав, що активістам, затриманим в ході зіткнень в Подільському райуправлінні поліції, після висунення підозри може загрожувати до семи років в'язниці.

"Стаття 345 ("погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу", – Ред.), за напад на поліцейських, там до п'яти років. Це порушникам. 296 стаття ("хуліганство", – Ред.) частина четверта – це до семи років. тобто, поліцейським – до восьми років, активістам – до семи років", – резюмував начальник поліції Києва.

Нагадаємо, 9 лютого в Києві сталася сутичка активістів з поліцією під час масової акції на Контрактовій площі. В результаті були затримані 40 учасників зіткнень, у яких вилучили ножі, пістолети, газові балончики і кастети. У Генпрокуратурі також відзначали, що було відкрито і кримінальне провадження за фактом побиття активістів співробітниками поліції.

Пізніше стало відом, що поліція відпустила затриманих у Києві активістів і більшість з них виїхали давати показання в Державне бюро розслідувань.

Як сьогодні зізнався глава Нацполіції Києва Андрій Крищенко, це він дав наказ спецназу розблокувати Подільське відділення поліції, що призвело до сутичок з активістами і їх затримання. Також він вибачився за слова одного зі своїх співробітників, який сказав активісту "Лягай, Бандера!".

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення