Заводами в «ЛНР» та «ДНР» керує екс-віце-губернатор Іркутська

 Громадське Радіо

Заводами та підприємствами, які розташовані на тимчасово непідконтрольній Україні території Луганської та Донецької області, керує російська компанія «Внешторгсервис».

Її власник — це колишній губернатор Іркутської області Володимир Пашков.

«Внешторгсервис» зареєстрований в Південній Осетії. Ця частково визнана республіка єдина визнала так звані «ЛНР» та «ДНР», і тому через неї російські компанії можуть здійснювати операції з Донецьком і Луганськом, не побоюючись потрапити під санкції», — пише видання.

Ім’я Пашкова вперше було названо під час «введення зовнішнього управління» на шахті «Краснодонвугілля».

«На «Краснодонвугілля» введено зовнішнє управління — ЗАТ «Внешторгсервис». Зараз компанія проходить реєстрацію на території «ЛНР». У неї увіллються вугільні підприємства, в тому числі і «Краснодонвугілля», а також металургійні заводи. Пропонується побудова вертикально інтегрованої компанії, яка буде працювати на території «ЛНР» і «ДНР». Генеральним директором компанії є Володимир Пашков», — було сказано в повідомленні профспілки, опублікованому 20 березня.

При цьому, колишній Іркутський віце-губернатор став президентом благодійного Фонду підтримки міжнародних гуманітарних проектів, який зареєстровано в грудні 2015 року.

25 лютого СБУ випустила заяву, в якій звинуватила фонд Пашкова в тому, що він використовується для наповнення бюджету самопроголошеної «ЛНР».

«По Інформації СБУ, бюджет «ЛНР» на першому кварталі поточного року передбачений надходження понад одинадцять мільярдів рублів. Власними силами ватажки терористів здатні зібрати лише два з них. Решта суми запланована у вигляді отримання фінансової допомоги від уряду РФ», — йшлось в заяві СБУ.

Вже 11 травня глава уряду Росії Дмитро Медведєв виділив з бюджету країни 10 мільярдів рублів на закупівлю сировини для металургійних заводів, що знаходяться на територіях, підконтрольних бойовикам самоназваних «ЛНР» і «ДНР».

Журналісти «Коммерсанта» пов’язують Пашкова з олігархом Дмитром Курченком, який втік з України після революції у 2014 році. Курченко керував холдингом UMH, та був наближеним до президента-втікача Віктора Януковича.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення