Жахлива авіакатастрофа в Шереметьєво: з'явилися нові подробиці (відео)

 FaceNEWS

Увечері неділі, 5 травня, в московському аеропорту "Шереметьєво" здійснив екстрену посадку та загорівся літак Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100) "Аерофлоту".

Після зльоту в повітряне судно, що прямувало з Москви до Мурманська, вдарила блискавка. Літак подав сигнал лиха. Лайнер не зміг приземлитися з першого разу, з другої спроби у нього підломилися стійки шасі, потім він вдарився носом об смугу і загорівся. Він згорів майже наполовину. У катастрофі, за останніми даними, загинули 41 людина, включаючи одного члена екіпажу. Один із загиблих - громадянин США. Всього на борту було 78 осіб: 5 членів екіпажу і 73 пасажири.

Суперджету "Аерофлоту", який палаючим приземлився в аеропорту "Шереметьєво", менше двох років. Перший політ він здійснив у червні 2017 року.

Зі згорілим "Суперджетом" раніше відбувалися, як мінімум, два інциденти. Перший датується 7 жовтня 2017 року. Тоді борт зіткнувся з птахом в польоті. А 30 січня 2018 року цей же "Суперджет" змушений був зробити ще одну аварійну посадку: під час зниження у літака не випустилися закрилки.

За матеріалами Telegram-каналу Baza, "Суперджет" «Аерофлоту» приземлився на смугу на швидкості 287 кілометрів на годину. Це злегка перевищує нормальну швидкість при посадці. При цьому його маса перевищувала максимально допустиму посадкову на цілу тонну - 42 тонни замість 41. Пояснюють це тим, що літак сідав в Шереметьєво з повними баками і на підвищеній швидкості - через це у машини була "надлишкова" вагуа

При аварійній посадці SSJ-100 кілька разів підскочив на злітно-посадковій смузі, після чого у нього підломилися одна зі стійок шасі, і потім загорівся. Повністю згоріла хвостова частина лайнера. Очевидці розповідають, що ілюмінатори в літаку почали плавитися, коли він ще котився. Жорстку посадку літака в Шереметьєво зафіксували камери відеоспостереження.

Що в цей момент відбувалося всередині "Суперджету" - зняли пасажири. У людей на цей момент вже почалася паніка.

Посадка палаючого лайнера "Аерофлоту" очима пасажирів

Як заявила представник Московського міжрегіонального управління слідчого комітету на транспорті Олена Марковська, основною причиною загибелі людей в хвостовому відсіку Superjet-100 стала спроба деяких пасажирів врятувати свою ручну поклажу.

"З опитування очевидців випливає, що коли літак вдарився об землю і загорівся, деякі пасажири стали в паніці діставати свої речі з полиць. Це ускладнило евакуацію людей з задніх рядів літака і вони загинули у вогні", - пише Інтерфакс.

У той же час офіційний представник "Аерофлоту" Максим Фетисов заявив, що пасажирів аварійного Superjet евакуювали майже в 1,5 рази швидше, ніж потрібно за нормативами. "Евакуація пасажирів аварійного SSJ-100 зайняла 55 секунд при нормативі 90 секунд", - сказав Фетисов в ефірі телеканалу "Росія 24".

За допомгою надувних трапів евакуюють пасажирів і членів екіпажу літака Superjet в "Шереметьєво"

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення