Журналістку пограбували, щоб знищити матеріал про хабар судді ВАСУ у $500 тисяч

 UA1

У ніч на 22 липня невідомі проникли в квартиру, де мешкає редактор UA1 Світлана Мухаровська. Подія сталась приблизно між 3 годиною ночі та 6 ранку, коли редактор спала. З цінних речей з квартири поцупили лише ноутбук. Гроші, фотоапарат та мобільні телефони зловмисники не взяли.

Редакція UA1 пов’язує подію саме з професійною діяльністю Мухаровської, адже напередодні ввечері вона працювала з матеріалом журналістського розслідування, який мав бути опублікований сьогодні вранці.

На жорсткому диску ноутбуку знаходився матеріал розслідування щодо одержання суддею Вищого адміністративного суду України Миколою Сорокою хабара у розмірі 500 тисяч доларів. Таку суму суддя мав отримати за допомогу в справі Житомирської кондитерської фабрики «ЖЛ». У матеріалі вказано ім’я посередника, який домовлявся з суддею про «позитивне вирішення» справи на користь групи депутата від «Народного фронту» Сергія Пашинського.

Саме нардепа Пашинського та його бізнес-партнера Сергія Тищенка керівництво фабрики «ЖЛ» звинувачує у рейдерському захопленні підприємства.

Редакція UA1 має всі підстави вважати, що телефони офісу та співробітників прослуховуються. Про матеріал, який готують журналісти, зловмисники могли знати заздалегідь і намагались не допустити його виходу.

Оперативно-слідча група, яка прибула на місце події, не виявила слідів сторонніх осіб, з чого можна зробити висновок про роботу «професіоналів». Водночас, ані редактор видання, ані квартира, яку вона орендує, не виглядають заможними. Тому версія про побутове пограбування відкидається – занадто високим є ризик проникнення в квартиру вночі за присутності господаря, без гарантії поцупити щось дійсно цінне.

Редакція UA1 вбачає в цьому акт залякування та тиск на журналістів, а також перешкоджання професійній журналістській діяльності.

З відповідними заявами видання звернеться до правоохоронних органів.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення