Зібрали десятки тисяч: кримчани вразили підтримкою полонених українських моряків

 Апостроф

У Криму зібрали приблизно 140 тис. рублів (близько 59 тис гривень) для допомоги захопленим ФСБ Росії в Керченській протоці українським морякам.

Про це розповів активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джелял

Він зазначив, що коли стало відомо про затримання українських моряків, з'ясувалося, що їм "не дали забрати з кораблів особисті речі", і багато людей почали говорити про необхідність допомогти затриманим. Гроші перераховували на карту і передавали в руки, багато хто приносив продукти харчування, предмети особистої гігієни, речі.

Як пояснив Джелял, зараз збір допомоги призупинено.

"До вечора я звернувся до всіх охочих допомогти трошки зупинитися, тому що передачі в СІЗО мають свою специфіку. Там є умови: в якій упаковці, що можна передавати, якої якості, і так далі. Тому ми сьогодні розберемося... Вже досить зібраних у Криму коштів, щоб завтра зробити перші передачі найголовнішого, необхідного, всім хлопцям, крім трьох, які перебувають у Керчі. Але вони перебувають у кращих умовах, тому що це все-таки лікарня", - пояснив активіст.

"Хочу додати, щоб рідні та інші небайдужі люди не переживали, в СІЗО Сімферополя перебуває багато несправедливо засуджених, і вони гідно зустрінуть моряків. Перші необхідні речі, ми знаємо, вже передані. Вони не залишаться без уваги там, усередині", - підкреслив Джелял .

Допомога кримчан викликала захват серед користувачів мережі. Коментатори почали дякувати жителів окупованого півострова.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення