Злочинців, що покалічили поліцейського, засудили на Чернігівщині

 УНН

Трьох жителів Чернігівщини засудили за звинуваченням у замаху на вбивство працівників поліції. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Як встановлено, у травні 2016 року обвинувачені, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, за попередньою змовою з метою викрадення чужого майна, вдвох проникли до приміщення однієї з квартир по вул. 1-го Травня у м. Чернігові, інший – залишився осторонь для попередження про можливу небезпеку. Однак злочинний намір не довели до кінця, оскільки були помічені мешканцем будинку, який і викликав працівників поліції.

Обвинувачені нанесли поліцейському удари, в тому числі й канцелярським ножем в обличчя та інші частини тіла, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження. Під час сутички у поліцейського було викрадено зброю.

В подальшому, використовуючи викрадений пістолет, один із обвинувачених, з метою уникнення затримання та спроби втечі, здійснив п’ять пострілів у поліцейських.

Злочинців затримали на місці вчинення злочинів.

Вироком суду від одного з обвинувачених за замах на крадіжку засуджено до трьох років позбавлення волі, іншого за замах на крадіжку та замах на вбивство працівників поліції – до 11 років позбавлення волі.

Третього обвинуваченого засуджено до 12 років позбавлення волі за замах на крадіжку, замах на вбивство працівників поліції та відкрите викрадення табельної вогнепальної зброї. Водночас, враховуючи невідбуту частину покарання за попереднім вироком, остаточно засуджено на термін – 13 років та 4 місяці.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення