Зловмисники з Полтавщини викрадали авто за філагранною схемою

Оперативники Донеччини затримали банду «примарних» угонщиків, які діяли по всій країні. Про ец повідомляє Головне Управління Національної поліції в Донецькій області

"Чітка схема та тонкий розрахунок – банда молодиків з Полтавської області діяла, «без шуму та пилу», не відхиляючись від плану, й встигла залишити ні з чим більше десятка власників авто. Здійснивши злочин на території Донецької області, зловмисники не могли передбачити, що вже незабаром розушковці обласного главку поліції Донеччини вийдуть на них та затримають. «Гастролі» угонщиків скінчилися надовго – найближчі роки їм належить провести за ґратами.

У лютому цього року до чергової частини Краматорського відділу поліції надійшло повідомлення від місцевого мешканця про те, що вночі невідомі викрали його авто прямо зі стоянки. Викрадачі не залишили після себе жодних слідів, їх не злякала ані сигналізація, ані охоронець. Проте поліцейські брали до уваги найменші деталі, особливо насторожила легкість, з якою був вчинений злочин.

За розкриття взялися оперативники обласного главку поліції під процесуальним керівництвом прокуратури м. Краматорськ. Вже згодом розшукові зрозуміли, що мають справу не із «зальотними» угонщиками, а «елітними» серійними зловмисниками. А мешканець Краматорська – тільки одна із жертв.

Поліцейські перевіряли кожну зачіпку, провели об’ємну аналітичну роботу, зводячи отриману інформацію у єдину картину навіть тоді, коли, здавалось, нічого спільного бути не може. І в результаті комплексу слідчо-оперативних заходів розкрили схему, за якою діяли зловмисники.

Було встановлено, що до злочинів причеті четверо мешканців Полтавської області - молодики віком від 22 до 30 років. Чоловіки купували нерозмитнені авто, виготовляли фальшиві документи на них та продавали. Потім за допомогою «GPS-трекеру», який вони заздалегідь встановлювали на транспортний засіб, знаходили цю автівку та уганяли за допомогою другої пари ключів. А потім знову перепродавали авто за такою ж схемою.

За місяцями мешкання зловмисників та їхніми робочими приміщеннями проведені обшуки, вилучені речові докази, серед них – кілька іномарок, фальшиві свідоцтва про реєстрацію, державні номерні знаки, записи, комплекти ключів з брелоками від більш ніж 10 автомобілів – марок AUDI, Volkswagen, Mercedes-Benz, Lexus, Hyundai, Mazda, Ford, Toyota. Також правоохоронці знайшли в одного з підозрюваних автівку, яка перебувала у розшуку.

Окрім того, оперативники Донеччини встановили причетність угонщиків до близько 15 викрадань на території Харківської, Полтавської та Київської областей.

Варто відзначити, що наймолодші учасники злочинної групи проблем із законом раніше не мали, а ось 30-річний підозрюваний на момент затримання вже був підсудними одразу за двома статтями Кримінального кодексу України",-йдеться у повідомленні

За інформацією поліції, за фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно або організованою групою) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення