Черговий земельний скандал: у селян відбирають землю для бійців АТО (відео)

У місті Охтирці на Сумщині скандал: люди не хочуть віддавати чиновникам землю, яку роками обробляли і за рахунок якої живуть. Мешканці обурені, що їхні наділи влада хоче роздати бійцям АТО. Та ніхто не чекав, що насправді їм заявлять, що землю вони багато років обробляють самовільно, не маючи жодних документів.

Більшість в Охтирці виживає за рахунок таких ділянок. Заробітки в місті невеликі, тож садять овочі, аби прогодувати родини. Тримають і підсобне господарство.

Людям повідомили, що їхні ділянки поріжуть на однакові частини по 10 соток, а тоді всіх бажаючих отримати додаткові наділи поставлять у загальну чергу.

Та в мерії відповідають: виявляється, ці ділянки люди обробляють самовільно, не маючи жодних документів. А тепер зі столиці надійшла вказівка розробити генплан і роздати вільну землю громадянам, які стоять у черзі. А садівництво на цих ділянках законом взагалі не передбачено.

Невдоволені громадяни прийшли під мерію, і після кількагодинних перемовин на підвищених тонах чиновники відклали це питання. Поки ж обіцяють створити комісію з місцевих чиновників, які обійдуть кожен двір у місті та ділитимуть чорнозем індивідуально в кожному випадку. Щоб не різати «по-живому».

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення