Як вберегтися: за 2016 рік на дорогах загинуло 146 дітей (відео)

146-ро дітей загинули, три тисячі - покалічені! Цей жах - наслідки ДТП і моторошні підсумки 2016-го. А від початку цього року ще тридцять двоє дітей поповнили смертельний список. Шокує, правда? Адже Україна - лідер серед країн Європи за рівнем смертності підлітків на дорогах.

Від страшних криків цих згорьованих жінок холоне кров. Мати в істериці рветься до понівеченого тіла вже мертвої доньки. Ці двоє дівчаток загинули під колесами автомобіля. Від удару Діану разом із велосипедом відкинуло на кілька метрів. Вона померла на місці. Її подругу Настю живою медики встигли довезти лише до лікарні.

А цьому хлопчику, який лежить під колесами вантажівки, було лише 12 років. Того дня Андрій разом із командою виїхав на велотренування. Але ця поїздка стала для дитини останньою. У колону юних спортсменів на повній швидкості в'їхала фура.

Ці кадри просто шокують. Розчавлений дитячий біговел і калюжа крові. Трирічний Павло лежить перед машиною, яка його переїхала. Дитина вибігала на проїжджу частину, коли водійка позашляховика здавала назад. Жінка не побачила малого у дзеркало і проїхалася по дитині двічі.

І це лише три із сотні вражаючих випадків. Загальна статистика дитячої смертності на дорогах дійсно шокує.

Як врятувати дітей від такої страшної смерті? Міністерство внутрішніх справ організовує для школярів тижні безпеки на дорозі. Простим правилам, які допомагають вижити, поліцейські навчають малечу за допомогою ігор. Аби було зрозуміліше, у приміщенні, де проходять заняття, облаштували справжню трасу із машинами. Діти спробували себе в ролі не лише пішоходів, а й водіїв.

Розповідати малечі, де можна переходити дорогу - це добре. Але хто нагадає про елементарні правила безпеки дорослим? Адже часто саме неуважність водія може коштувати життя чиєїсь дитини.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення