Нова автоафера: як не стати жертвою шахраїв (відео)

Немає безкоштовної медицини, не буде українцям і дешевих іномарок. Платитимуть втрИдорога всі. А так звані литовські схеми з машинами на європейській реєстрації ліквідують. Боротьбу з нерозмитненими автівками оголосив особисто президент. Тож що лишається робити тим, кому машину хочеться, а грошей на неї не вистачає? Якщо чесно - красти. І роблять це зараз якомога відвертіше і з ще більшою фантазією. Такі собі фірми-посередники, створені для вашої ж зручності: продадуть ваш автомобіль без вас, і легко його переоформлять. І ви про це навіть не знатимете! Ваша власність може випливати з ваших рук навіть просто зараз. Тривожна історія від Олександри Тіторової

Як непомітно вас розведуть на гроші і машину? Хто буде зрештою винний - шахрай чи ви? Вадим вже три роки займається прокатом автомобілів. Проблеми з клієнтами були не раз, але в таку історію - влипнув вперше.

Одного дня до офісу завітав чоловік і попросив взяти в оренду Фольксваген Пассат. Утім, коли прийшов час віддавати авто, в телефоні почувся жалісливий голос. Датчики стеження в автомобілі, звісно, були, але власник орендарю про це нічого не сказав. І дуже здивувався, коли виявив свій Пасат аж у Черкасах. Причому, добряче побитим. Перша версія - непорядний клієнт вирішив таким чином приховати сліди злочину і повернути автомобіль вже відремонтованим - виявилася наївною помилкою. Адже на машині вже - зовсім інші номери! Вадим береться вистежити маршрут за комп'ютерними датчиками, і ось він - момент справжнього шоку! Серед найпопулярніших зупинок його Фольксвагена - авторинок і тамтешній сервісний центр. По- простому, колишнє МРЕВ. Хто ж тоді продавав - запитаєте ви? Виявляється, без вас і ваших документів ніби ваші інтереси може представляти якийсь сумнівний посередник. Така собі торгівельна організація, яка, зазвичай, розташована на тому ж таки авторинку. Олександра Тіторова - кореспондентка «Надзвичайних новин»: "Діяльність подібних посередників є абсолютно законною. Створені вони для зручності як продавця, так і покупця. Мовляв, один не стоїть на ринку з такою табличкою «продам автомобіль», а інший нібито отримує гарантію того, що машина, яку він обрав, «чистий». Утім нюанс - посередники не зобов'язані перевіряти, чи підроблені ваші документи. Їм лише рекомендовано визначати це на око"

Вони бачать камеру Надзвичайних новин, і говорити - відмовляються! Це - саме ті, хто ходив продавати замість Вадима його машину у МРЕВ. Дехто - навіть тікають - просто з робочих місць Але подумавши, за кілька днів вонизвертаються самі. Марина Антонцева - так звати директорку фірми-посередника -підтверджує: особисто дивилася угоду. Особисто ж бачила і Вадима Галушко. Але не того. Директорка торгуючої организации: "Ну як ми перевіряємо. Ось я беру паспорт, дивиться людина і ксерокс.- Тобто у вас немає бази даних? - Нееет у нас бази даних. Немає у нас ні доступу до програми, ось я не знаю, де перевіряють особистості. Перевіряли ми по нотаріусу Ось так - інтереси представляти можемо, а перевіряти власника - не уповноважені! Чудова відмазка на усі випадки життя. То сюди ж можна з будь-яким криміналом?! Не помітити навіть на копії, що фотографії зовсім різних людей, - важко. Утім, якщо до приватних посередників питань практично не лишилося, то як у Держустанові - сервіс-центрі, де оформлювали документи купівлі-продажу і перереєстрації, прогледіли відверту аферу? І тут вас шокують вдруге: мовляв, покупець прийшов з «чистими» документами. Олексій Чайка - керівник територіального сервісного центру МВС:" Перевіряє торгівельна організація, вона звіряє особу, яка здає автомобіль на комісію, паспортні дані, ідентифікаційні номери. Сервісний центр уже потім, коли людина до нас прийшла з договором купівлі-продажу, наші фахівці експертної служби проводять огляд автомобілів. До нас уже прийшла особа, яка купила цей транспортний засіб. Зі своїм паспортом і ідентифікаційним кодом. Покупець, який привласнив машину Вадима - якась жіночка на ім'я Анжела. Але і вона того ж дня автомобіль - продала! Ось цьому чоловікові. Михайло - так званий перекупник. Повівся, каже, на дешевизну. Зазвичай таке авто коштує близько 12-ти тисяч доларів. А тут сторгував за 7700.

Тепер у перекупника Михайла немає ні автомобіля, ні грошей. Адже справжній власник - Вадим - звернувся до поліції. Машину копи забрали, але повертати хазяїну - не поспішають. Як і не баряться шукати винних. А тим часом орендаря і слід запав.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення