Що сталося с чоловіком, якого "підстрелив" нардеп Пашинський? (відео)

А от інший можновладець туди, де Насіров, явно не поспішає. Нардеп Сергій Пашинський, котрий підстрелив на Київщині тамтешньоого мешканця В'ячеслава Хімікуса, навпаки - хоче, щоб його визнали потерпілим у справі! З дня резонансного інциденту минуло вже більше двох місяців, а Генеральна прокуратура, що тепер уже займається розслідуванням, розповідати деталі не надто прагне. Як ми бачимо із засідань парламенту, із депутатом Пашинським все гаразд. А як живе той, кого він покалічив? Чи загоїлися його рани? Що ви знаєте про В'ячеслава Хімікуса, окрім того, що в новорічну ніч він замість допомоги, як це прийнято у водіів, отримав кулю - ексклюзив «Надзвичайних новин».

Київська область. Дачний кооператив «Стугна». На порозі приватного будинку нас зустрічає Ольга - дружина Вячеслава Хімікуса. Одразу попереджає про безлад, бо живуть - у стані ремонту. На горі сам В'ячеслав. Поруч милиці. На них він вчиться ходити після операції.

Наслідки тієї зустрічі з народним депутатом чоловік відчуватиме ще мінімум півроку. Саме стільки часу загоюватиметься прострілена нога.

У дворі стоїть вантажівка - її чоловік купив, аби займатися перевезеннями. Та поки не може. Так само не може закінчити і ремонт у будинку.

Народні депутати, які вступалися за Пашинського одразу після інциденту, намагались виставити В'ячеслава кимось на кшталт асоціального елементу. Котрий ніде не працює, а вечорами самотньо вештається вулицями з пляшкою слабоалкоголки в надії зустріти народного депутата. Але ми бачимо звичайну українську родину. Будинком бігає 5-річний Дмитро - син Ольги. Хлопчик весь час просить піти за ним - бо дуже хоче показати свій міні- зоопарк.

Малий веде за руку в іншу кімнату, щоби похвалитися папугами.

Тут спить і однорічна донька В'ячеслава Хімікуса. Що сталося із їхнім батьком, діти ще не розуміють. Непосидючого Дмитра лише просять обережніше бігати біля травмованої ноги тата.

В'ячеслав на милицях спускається сходами вниз і веде нас до машини. У ній і досі лежить магазин від того самого пістолета, яким його дружина лякала депутата Пашинського, намагаючись врятувати свого чоловіка. Зброю забрали правоохоронці. Магазин - залишили.

Родина В'ячеслава каже - після інциденту з Пашинським до них зверталися чимало представників різних політсил. Мовляв, готові допомагати в обмін на співпрацю. Але Хімікуси заручниками чужих політичних розбірок ставати не захотіли. Погодилися лише на безкоштовного адвоката, якого надав політик-утікач Андрій Портнов. І лише тому, що той нічого у них не просив. Єдине, чого зараз хоче сім'я - аби розслідування цієї справи було об'єктивним та публічним. Бо їм приховувати нічого. Утім, поки що справедливості вони не бачать.

Пашинському ж СІЗО - не загрожує, бо він депутат. А справа В'ячеслава в реєстрі досудових розслідуваннь значиться як «напад двох осіб на беззахисного чоловіка в мерседесі». А самого Хімікуса прокуратура чомусь уперто не визнає постраждалим. Попри прострілену ногу.Тож, як просувається розслідування його справи, В'ячеслав Хімікус не знає. Пашинського востаннє він бачив ще під час першого допиту. Жодної копійки на операцію родина депутата не перерахувала. Лише сплатила за ліки у Васильківській лікарні. Зараз Пашинський пішов ще далі - через Печерський суд намагається домогтися, аби саме його, а не пораненого Вячеслава, визнали у справі постраждалим.

Стрічка новин
Всі новини
Розшук людей
Всі оголошення